Veelgestelde vragen

Zijn er kosten verbonden aan het eerste gesprek?
Nee, het intake gesprek is geheel vrijblijvend en zonder kosten.

Ik kan niet naar uw zaak komen. Bezoekt u mij ook thuis?
Ja, wij kunnen u thuis of in het ziekenhuis bezoeken, als u door bijvoorbeeld ziekte niet naar ons kunt komen.

Ontvang ik een vergoeding van mijn zorgverzekeraar?
Bij medische indicatie ontvangt u via uw zorgverzekeraar een basisvergoeding. Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u in aanmerking komen voor een extra vergoeding. Wij zullen u zoveel mogelijk ondersteunen in het verkrijgen van de vergoeding waar u recht op heeft. U dient echter altijd zelf bij uw zorgverzekeraar te informeren op welke vergoeding u recht heeft.

Hoe vaak moet ik mijn haarwerk wassen?
Wij adviseren uw haarwerk 1 x per 2 weken te wassen.

Wat is de levensduur van een haarwerk?
De gemiddelde levensduur van een haarwerk is een jaar. De werkelijke levensduur hangt af van het gekozen haarwerk en wat u ermee doet. Uw zorgverzekering vergoed maximaal één haarwerk per jaar.

Ik sport graag. Kan dat met een haarwerk?
Als uw haarwerk goed aangemeten is, kunt u vrijwel alle sporten beoefenen. Zelfs zwemmen is mogelijk.

Groeit mijn haar nog wel als ik een haarwerk draag?
Over het algemeen geeft een haarwerk wat extra warmte. Warmte bevordert juist de haargroei. In zoverre heeft een haarwerk een positief effect op uw haargroei.

Kan ik een haarwerk in een door mij gewenst model laten knippen?
Ja, dat kan. Bij het aanmeten van een haarwerk adviseren wij u over de kleur en het model. Het in model knippen van het haarwerk zorgt er voor dat het haarwerk bij uw gezicht past.

Ik krijg een chemotherapie en het kan zijn dat mijn haar gaat uitvallen. Wat kan ik het beste doen?
In het geval van chemotherapie raden wij u aan zo snel mogelijk, het liefst enkele weken voordat u met de chemokuur begint, een afspraak met ons te maken, om lengte, kleur, krulling, dikte en andere eigenschappen van uw eigen haar vast te stellen. Soms moet een chemotherapie vrijwel onmiddellijk plaatsvinden. Haaruitval kan dan snel en onverwacht komen. Ook in dat geval kunnen wij u helpen: haarwerken kunnen binnen 48 uur geleverd worden.